Головна  →  Новини  →  25 квітня 2018

У Голосієві відбулась урочиста нарада з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці

25 квітня за ініціативи Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації відбулась урочиста нарада з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці в районі на тему: «Захищене і здорове покоління».

Основна мета наради - привернення уваги роботодавців і працівників до питання розвитку культури безпеки та гігієни праці, для сприяння організації гідних і безпечних умов праці для молодих працівників.

Оскільки захід проходив на базі ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя МОЗ України», перед початком наради директор підприємства Микола Проданчук презентував присутнім гордість Наукового центру - художню виставку батального живопису заслуженого художника України А.Холоменюка «Військо України - Русі на захисті Вітчизни та Європи».

Під час наради Олена Бочарова, начальник відділу організації профілактичної роботи та страхових експертиз Правобережного відділу Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві, зазначила, що об’єктивними показниками, що характеризують ефективність функціонування системи управління охорони праці в районі є статистичні дані позитивної динаміки змін певних чинників: зниження рівня виробничого травматизму  та профзахворювань; зменшення кількості одиниць обладнання, що не відповідають діючим нормам безпеки, підвищення рівня забезпеченості працюючих засобами індивідуального захисту; скорочення виплат щодо відшкодування матеріальної шкоди потерпілим.

 

Дмитро Матвійчук, головний редактор журналу «Охорона праці», наголосив що охорона безпеки праці являє собою систему збереження життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності. Функціонування системи охорони праці дозволяє здійснювати управління охороною праці в цілому по зниженню ризиків у життєдіяльності людини, а також в усвідомленні нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог безпеки праці молодими працівниками.

Як наголосив Олексій Дердін, головний редактор журналу «Все про охорону праці», гідна праця та економічне зростання, її реалізація в інтересах молодого покоління потребує узгодженого комплексного підходу до викорінення дитячої праці та популяризації культури профілактики безпеки і гігієни праці, та закликав всі заінтересовані сторони сприяти організації гідних і безпечних умов праці для молодих працівників, долучатися до роботи з формування культури безпеки та гігієни праці.

 

Про зміни та інновації в нормативно-правових актах з питань охорони праціучасників заходу поінформувала Ірина Кононова, старший науковий співробітник відділу епіддосліджень, кандидата медичних наук Державної Установи «Інститут медицини праці ім. Ю.І. Кундієва».

Цікавинкою заходу став конкурс кращого знавця з охорони праці, який провів Дмитро Матвійчук та нагородив кращих знавців подарунками від редакції журналу «Охорона праці».

Також кращих спеціалістів з охорони праці та колектив кращого підприємства району було відзначено Подякою головиГолосіївської  районної  в місті Києві державної адміністрації.

 

На завершення заходу присутні мали змогу задати актуальні питання щодо проходження медичних оглядів, атестації робочих місць за умовами праці та отримати фахову відповідь.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю