Головна  →  Новини  →  6 квітня 2015

Відбувся футбольний турнір пам'яті героїв Голосіївського району, які загинули в ході бойових дій в зоні АТО

Відбувся футбольний турнір пам'яті героїв Голосіївського району, які загинули в ході бойових дій в зоні АТО

«Вшановуємо,  Допомагаємо,  Виховуємо» - під такими гаслами відбувся футбольний турнір пам'яті героїв Голосіївського району, які загинули в ході бойових дій в зоні АТО

 4 квітня в Голосіївському районі столиці на трьох полях ДЮСШ № 15 за участю дванадцяти футбольних команд міста відбувся футбольний турнір пам'яті героїв Голосіївського району, які загинули в зоні АТО, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Всього за час проведення АТО на сході України загинуло 15 мешканців Голосіївського району столиці. Останнім серед загиблих був добре відомий вболівальникам київського «Динамо» волонтер з позивним «Беркут».

Організатором змагань виступив керівник волонтерського батальйону Центру координації та допомоги бійцям і пораненим в ході АТО Андрій Дащенко. Ініціативу волонтерів-голосіївців підтримали Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація, футбольний клуб «Динамо» (Київ), Федерація футболу міста Києва, торгові мережі «Епіцентр» і «Метро», ресторан «Голосіївський двір» та інші компанії і приватні особи, які стали спонсорами та партнерами турніру.

Почесними гостями на заході були відомі у футбольному світі люди – колишній нападник «Динамо» Віктор Хлус і віце-президент ДЮФЛУ Станіслав Кочубинський.

Розпочався захід вшануванням пам'яті героїв Голосіївського району, які загинули в зоні АТО: священик Свято-Михайлівського собору отець Олександр провів молебень за загиблими.

Зі щирими словами подяки організаторам і учасникам змагань виступили очільник Голосіївського району Андрій Мельничук, голова Голосіївської районної організації Товариства Червоного Хреста України Ігор Сульженко і керівник благодійного фонду «Пам’яті Небесної Сотні» Андрій Павленко.

У футбольному турнірі взяли участь дванадцять футбольних команд, проте до півфіналу дійшли лише 4 команди: «Авіатор», «Шахтар», «Епіцентр» і «Салют». У фінальному товариському двобої перемогу з рахунком 1:0 здобули футболісти команди «Епіцентр». Головним суддею турніру став заслужений тренер України Олександр Пасєка.

Окрім нагород, які вручали члени сімей загиблих, кожен з гравців команди-переможниці отримав від ФК «Динамо» квитки на ігри столичної команди та сертифікат на абонемент домашніх матчів «Динамо» (Київ) сезону 2015-2016 років.

На цьому подарунки від футбольної команди «Динамо» не закінчились: учасників та гостей турніру запросили відвідати 18 тур чемпіонату України між одеським «Чорноморець» та київським «Динамо», виділивши для цього на стадіоні «Динамо» імені Лобановського сектор № 14.

Наприкінці  заходу усіх присутніх чекав смачний подарунок – шашлик двадцятиметрової довжини.  

Підсумок насиченого дня підвів керівник волонтерського батальйону Центру координації та допомоги бійцям і пораненим в ході АТО Андрій Дащенко. Він подякував всім за допомогу в організації турніру, особливо ФК «Динамо» - його президенту Ігорю Суркісу та віце-президенту Олексію Семененку. «Саме в цей день на базі ДЮСШ № 15 була втілена ідея волонтерського батальйону Центру координації та допомоги бійцям і пораненим в ході АТО - об'єднати представників влади та бізнесу, волонтерський рух, футбольних прихильників та звичайних громадян задля вшанування пам’яті полеглих героїв на Донбасі та згадки їхніх подвигів, - зазначив Андрій Дащенко. - Ми у великому боргу перед хлопцями, які поклали своє життя за нас і наших дітей».

Також волонтер розповів присутнім про діяльність інформаційного центру, створення та втілення соціально-благодійного проекту «Голосіївська родина», який спрямований на допомогу сім’ям загиблих.

«Сім'ї загиблих героїв та бійці, що тільки повернулися з АТО, спершу зустрілися на футбольному полі, а потім продовжили спілкування на матчі за участю «Динамо». Тепер наша наступна мета – провести на травневі свята ще один футбольний турнір, вже за участю команд з усіх районів міста Києва» - повідомив Андрій Дащенко.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю