Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сервіс ОСББ у застосунку Київ Цифровий став переможцем міжнародної премії у номінації «Демократичні технології»

03 травня 2024 року, 14:20

Премія «Інновації в політиці» оголосила переможців цьогорічної престижної нагороди у 8-ми категоріях. Сервіс ОСББ у застосунку Київ Цифровий став переможцем у номінації «Демократичні технології». Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Київ відзначили в номінації «Демократичні технології» за розвиток і впровадження електронної демократії на місцевому рівні. Цього року за перемогу змагалися понад 300 проєктів з усього світу, і для нас честь отримати цю нагороду», – зазначив Петро Оленич.

Інститут інновацій у політиці – міжнародна непартійна організація, що сприяє зміцненню демократії в Європі – номінував сервіс ОСББ для тих, хто розвиває електронну демократію у своїх будинках за високі досягнення у впровадженні демократичних цінностей.

Щороку громадське журі з понад 1 000 європейців оцінює проєкти, щоб визначити фіналістів і переможців у категоріях премії. Як зазначають організатори, цьогоріч 314 проєктів відповідали критеріям і пройшли оцінювання журі. Із них 70 – виняткових фіналістів, по десять у кожній категорії, були визнані першопрохідцями інновацій.

Номінанти демонструють, як громади та країни знаходять нові способи покращити життя в містах. Сервіс ОСББ забезпечує в режимі онлайн активну участь громадян у прийнятті рішень, що стосуються їхнього життя. Голови ОСББ можуть реєструватись за посиланням (https://kyiv.digital/osbb/login), проводити офіційні голосування через «Дія. Підпис» і використовувати е-документи, а співвласники – без зайвих зусиль впливати на життя будинку.

Успішна реалізація демократичних сервісів як ОСББ онлайн сприяє зміцненню зв’язку між місцевою владою та громадою, робить управління прозорішим та ефективнішим. Спільні зусилля на шляху до побудови сучасної, демократичної та цифрової міської громади продовжуються, а перемога Сервісу ОСББ в номінації «Демократичні технології» є важливим кроком у цьому напрямі.

Нагадаємо, що минулоріч Київ Цифровий увійшов до фіналістів міжнародної премії Innovation in politics.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]