Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Роботодавці можуть отримати компенсацію за облаштування робочих місць для працевлаштованих людей з інвалідністю

01 травня 2024 року, 12:11

Роботодавці, які працевлаштовують людей з інвалідністю та облаштовують для них робочі місця, можуть отримати компенсацію вартості такого облаштування. Відповідну програму запровадили Міністерство економіки України разом із Державною службою зайнятості.

Як повідомляє Міністерство економіки, компенсуються фактичні витрати за облаштування робочого місця. Йдеться про придбання спеціалізованих меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів і брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення); транспортерів для піднімання сходами з електроприводом; підйомних платформ для робочих місць. Також компенсація передбачена за купівлю брайлівських клавіатур і портативних пристроїв, допоміжних засобів для позиціонування курсора й тактильних комп’ютерних дисплеїв; допоміжних засобів для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити тощо.

Компенсація надається в розмірі до 106,5 тис. грн за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І групи, до 71 тис. грн – з інвалідністю ІІ групи.

Роботодавець має облаштувати робоче місце для фахівця з інвалідністю протягом 90 днів із моменту працевлаштування. Далі необхідно подати заяву про відшкодування вартості витрат із копіями необхідних документів до центру зайнятості або через портал Дія. Розгляд справи займає 10 робочих днів. У разі позитивного рішення, протягом 5 днів кошти надійдуть на рахунок роботодавця.

Станом на 1 квітня 2024 року в межах програми компенсацію отримали 248 роботодавців за облаштування робочих місць для 267 працівників. У 2024 році за цією програмою вже виплатили 12,5 млн грн.

Компенсація роботодавцям за облаштування робочих місць для працевлаштованих людей з інвалідністю

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]