Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Без змін у законодавстві реформа місцевого самоврядування не зрушить з місця, - Галина Герега

29 квітня 2013 року
Про це заступник міського голови — секретар Київради Галина Герега заявила в інтерв'ю газеті "Хрещатик".

За її словами, щодо реформи місцевого самоврядування першочергово треба говорити про децентралізацію влади, передачу владних повноважень від держави до органів місцевого самоврядування.

"Важливе питання — надання органам місцевого самоврядування матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення виконання завдань, які перед ними стоять. І нарешті, не менш актуальне питання — вдосконалення механізмів залучення жителів територіальних громад до прийняття управлінських рішень. Я маю на увазі місцеві референдуми. Насправді, реалізувати ці заходи не складно, але для цього необхідно затвердити відповідні нормативно-правові акти, починаючи зі змін до Бюджетного та Податкового кодексів та закінчуючи затвердженням нової редакції законів “Про місцевий референдум” і “Про службу в органах місцевого самоврядування", зауважила секретар Київради.

"За часи незалежності України багато говорилося про необхідність реформування місцевого самоврядування в нашій державі. Але, на жаль, далі розмов справа не рухалася. Місцеві органи влади на своєму рівні намагаються вплинути на ситуацію, але без змін у законодавстві — це марні старання", - налогосила пані Герега.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]