Головна  →  Новини  →  14 листопада 2018

Комунальні служби зустріли снігопад у повній готовності

Комунальні служби міста зустріли снігопад у повній готовності і вчасно вийшли на маршрути прибирання. Про це під час брифінгу щодо подолання наслідків негоди у столиці повідомили заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян і генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

«Наразі на вулицях Києва працює 339 одиниць техніки і 61 бригада з ручного прибирання «Київавтодору», а також техніка інших комунальних служб. Також місто завчасно закупило 35 тис. тонн солі і 34,5 тис. тонн піску. Завчасно підписані договори з підрядниками на додаткову техніку для вивезення снігу», – повідомив Дмитро Давтян.

Загалом, з урахуванням придбаних цього року 54 одиниць техніки у парку «Київавтодору» налічується 424 одиниці спецтехніки, зокрема, і для прибирання снігу.

У свою чергу, Олександр Густєлєв зазначив, що вся техніка, призначена для прибирання снігу вийшла на маршрути. За винятком важкої снігоприбиральної техніки, що призначена для роботи під час сильних опадів.

«На сьогоднішній день додаткову готовність «Київавтодору» забезпечила наша комунікація із обласними інстанціями. Першими сніг зустріли Святошинський Солом’янський і Голосіївській райони. «Київавтодор» вийшов на місця дислокації завчасно. Була проведена превентивна обробка магістралей, що забезпечило ефективне прибирання у подальшому», – сказав Олександр Густєлєв.

Також він повідомив, що уся снігоприбиральна техніка КК «Київавтодор» обладнана GPS-трекерами і за її роботою можна спостерігати в онлайн-режимі на сайті clean-city.kiev.ua.

«На сьогодні у Києві зафіксовано біля 300 ДТП. 70% із них – через літню гуму, яку водії вчасно не замінили. У решті випадків це – недотримання дистанції чи швидкісного режиму», – повідомив Дмитро Давтян.

Олександр Густєлєв зазначив, що напередодні снігопадів «Київавтодор» звертався до водіїв із попередженням про негоду і проханням: або підготувати транспортні засоби до складних дорожніх умов, або не виїжджати на своїх авто і скористатися громадським транспортом.

«Уночі будуть працювати колони снігоприбиральної техніки на маршрутах. Тому прохання: не залишати автівки у місцях, не пристосованих для паркування, аби не перешкоджати техніці прибирати сніг», – сказав він.

 
 

За інформацією http://kyivcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю