Головна  →  Новини  →  12 листопада 2018

Для вихованців ДБСТ Брагінців на базі Центру відбувся майстер-клас із «Самчиківського розпису»

09 листопада 2018 року в рамках проекту «До чарівного світу українського мистецтва» на базі Голосіївського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді для вихованців дитячого будинку сімейного типу Брагінців відбувся майстер-клас із «Самчиківського розпису».

Під час майстер-класу діти ознайомились з традиціями, що були сформовані протягом віків в Україні. Присутня малеча старанно працювала над створенням композиції, яка стала прикрасою чудової та дружньої родини. Ця рукотворна прикраса буде нагадувати вихованцям про казковий світ народного мистецтва, про історичне коріння нації зі своїм характером і яскравим колоритом.

  

Довідково. Самчиківський розпис походить з Хмельницької області, де на протязі століть формувалися регіональні особливості декоративного розпису зі своєрідною образною стилістикою. Розписи широко використовували для орнаментації житла, тканих, керамічних і дерев’яних виробів. Саме самчиківський розпис є невід’ємною часткою культурно-мистецького потенціалу Хмельницької області. У наш час велике орнаментальне багатство з народної архітектури, з сільського побуту перейшло в поліграфію, фарфоро-фаянсову і текстильну промисловість, широко застосовується в монументальному оформленні сучасних громадських споруд, а також стає самостійним видом народного мистецтва у формі малюнків на папері, картоні тощо.

За інформацією Голосіївський районний в місті Києві

центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю