Головна  →  Правові новини  →  18 вересня 2018

ОСББ не повинні сплачувати земельний податок до реєстрації прав на ділянку і прибудинкову територію

 
 Особа, яка володіє нерухомим майном, розташованому на неоформленому земельній ділянці, не можна вважати платником земельного податку в розумінні статті 269 НК
 
Власник нерухомості, розташованої на земельній ділянці, права на який не оформлені, не повинен сплачувати земельний податок до моменту виникнення прав на землю відповідно до запису, сформованої в державний земельний кадастр. До цього моменту земельний податок не сплачується.
 
Відповідні роз'яснення надані в узагальнюючої податкової консультації, затвердженої наказом Мінфіну від 6 липня 2018 року № 602.
 
Також роз'яснено, що права на земельну ділянку під багатоквартирним будинком та прибудинкову територію виникають у всіх співвласників (власників житлових і нежитлових приміщень) з моменту державної реєстрації прав у Державному земельному кадастрі. Безпосереднім платником земельного податку в цьому випадку буде виступати особа, щодо якої здійснено державну реєстрацію прав на земельну ділянку під багатоквартирним будинком з урахуванням прибудинкової території (установа або організація, яка здійснює управління багатоквартирним будинком державної або комунальної власності; ОСББ, яке є суб'єктом реєстрації в відповідно до рішення співвласників), з моменту такої реєстрації прав особи на земельну ділянку.
 
Сайт "ЮРЛІГА"
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю