КМДА Київська міська державна адміністрація


22 серпня 2018

У Голосіївському районі відкрито перший в Україні пам’ятник Генералові Хосе Франсіско де Сан-Мартіну

У Голосіївському районі відкрито перший в Україні пам’ятник Генералові Хосе Франсіско де Сан-Мартіну

В рамках впровадження проекту «Київ – місто світу» сьогодні, 22 серпня, відбулось урочисте відкриття пам’ятного знака на честь вшанування Генерала Хосе Франсіско де Сан-Мартіна і Маторраса, визволителя Аргентини, Чилі та Перу.

Пам’ятники Генералові Хосе Франсіско де Сан-Мартіну встановлено в багатьох країнах світу. Сьогодні біля Посольства Аргентинської республіки в Україні у сквері по вулиці Федорова (Голосіївський району) відкрито перший в Україні пам’ятник Генералові Хосе Франсіско.

   

З вітальним словом виступили Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні пан Альберто Хосе Алонсо, заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, голова Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Наталія Бондар, аргентинський меценат доктор Рікардо Фернандезу Нуньєсу, гості свята.

Символічно, що пам’ятник борцю за незалежність Аргентини, Чилі та Перу встановлено напередодні Дня Незалежності України.

Відкриття цього пам’ятного знаку є ще одним підтвердженням міцних, глибоких і тривалих дружніх зв`язків наших країн та демонструє важливість цих відносин для наших народів.

Вітаємо аргентинський народ з національним святом – річницею пам’яті героя за незалежність Аргентини від іспанських колонізаторів Генерала Франсіско Хосе де Сан-Мартіна! 

 

За інформацією управління культури, туризму

та охорони культурної спадщини Голосіївської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.