Головна  →  Новини  →  24 травня 2018

Наталія Бондар провела зустріч із організаторами історико-культурного фестивалю «Пересічень Київський»

Нещодавно у голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Бондар відбулась зустріч із організаторами історико-культурного фестивалю «Пересічень Київський».

 

Перший фестиваль за ініціативи громадських організацій та активістів  району відбувся у жовтні 2017 року.

Цього разу у зустрічі взяли участь представники проекту «Via Regia — культурний шлях Ради Європи» Кароліна та Юрген Фішер (Німеччина).

Via Regia - Королівська дорога - це назва найстарішого та найдовшого сухопутного зв'язку між Східною і Західною Європою. Довжина його 4500 км. Він існує вже понад 2000 років і поєднує 8 європейських держав. В сучасній формі шлях існує як Європейський транспортний коридор E40.

Міжнародна мережа використовує потенціал Віа Регії як символ об'єднання Європи. У 2005 році шлях був відзначений як «Великий культурний шлях Ради Європи».

В Голосіївстькому районі м.Києва одним із учасників проекту «Via Regia — культурний шлях Ради Європи» може стати історико-культурний комплекс «Китаївське городище» із літописними пам’ятками епохи Київської Русі (ІХ-ХІІІ ст.) та поселенням Пересічень, утвореним на перетині торгових  шляхів середньовіччя.

Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація підтримує активну історико-культурну просвітницьку діяльність в районі та вбачає велику культурно-історичну, туристичну та економічну перспективу  розвитку цієї території.

  

Довідково:

Титул «Major Cultural Route of the Council of Europe» («Великий культурний шлях Ради Європи») є відзнакою, яку Рада Європи присвоює європейським ініціативним організаціям, що спираються на основні пункти та місця з великим історичним значенням та разом діють для захисту культурних цінностей, обміну інформацією та досвідом, новими формами зустрічей молоді Європи, новими формами туризму, новою оцінкою невідомих об'єктів культурної спадщини та утворюють для цього мережі, щоб міждисциплінарно працювати.

Наприкінці 2009 року мережа «Віа Регія — культурний шлях Ради Європи» була офіційно створена. Це відповідає вимогам, які Рада Європи ставить до структури всіх проектів культурних шляхів та було підтверджено Steering-Комітетом Ради Європи. Мережа є єдиним носієм титулу «Віа Регія — культурний шлях Ради Європи». Таким чином кожний член мережі є також носієм титулу і може використовувати його для свого міського маркетингу та іміджевої реклами.

Її члени працюють разом над інформаційно-пізнавальним сервісним порталом в Інтернеті за темами історія, культура та мистецтво, дозвілля та відпочинок, визначні пам'ятки, туризм, щоб представити широкій громадськості особливості рідної культури, і тим самим підкреслити різноманітність та багатство культур у європейському культурному просторі.

 

 

За інформацією управління культури,

туризму та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю