Головна  →  Новини  →  19 лютого 2018

З веселими піснями та смачними млинцями голосіївці відсвяткували Масляну

З веселими піснями та смачними млинцями голосіївці відсвяткували Масляну

17 лютого в Голосіївському парку культури та відпочинку ім. М.Рильського гості та жителі району відсвяткували «Голосіївську Масляну» з піснями, танцями, народними обрядами (ФОТОЗВІТ).

Розпочалось свято розважальною програмою «Ой, Масляна, Масляна – широченька, Зустрічаємо тебе веселенько» з різноманітними конкурсами, яку підготував Голосіївський районний в місті Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

З вітальним словом до гостей та мешканців району звернулась Наталія Бондар, голова Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації. Наталія Володимирівна побажала присутнім міцного здоров’я та всіляких гараздів, весело провести час та скуштувати смачних млинців. А ще нагадала, що за православним календарем цей день просять у всіх родичів, друзів, близьких, сусідів, колег пробачення за всі скоєні образи. Тож у всіх присутніх тричі просила вибачення.

Яскраві враження у всіх присутніх на заході залишили виступи Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина», вокальних ансамблів «Голосіївські наспіви», «Зерно любові», театр пісні «Джерела».

 В парку було організовано святкову торгівлю. Всіх мешканців району та гостей запрошували скуштувати найголовніші традиційні страви: щедро политі маслом і сметаною смачні вареники з сиром, що символізують молодий місяць та рум’яні гарячі млинці, що символізують сонце.

За традицією гостей свята пригощали безкоштовними солодкими млинцями та гарячими напоями.

А завершенням святкового дійства стало символічне спалення солом’яного опудала як символу зими, очищення та оновлення. 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю