Головна  →  Новини  →  13 лютого 2018

У Голосіївському районі відбувся огляд творчих колективів

       

 10 лютого управлінням культури, туризму та охорони культурної спадщини Голосіївської районної адміністрації було організовано Другий районний тур міського огляду-конкурсу народної творчості у вокально-хоровому, хореографічному та театральному жанрах (фотогалерея).

  До складу журі було запрошено видатних майстрів мистецтв та авторитетних музичних педагогів та високопрофесійних керівників творчих колективів столиці, а саме:

-  Бухонську Л.В., хорового диригента, педагога, Лауреата Всеукраїнської премії ім.Миколи Лисенка, заслуженого діяча мистецтв України (голова журі);

- Лукашову О.В., провідну солістку Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України, доцента кафедри естрадного вокалу Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, співачку, поета, композитора, заслужену артистку України;

- Назаренка М.І., керівника Народного художнього колективу «Ансамбль танцю «Вербиченька», заслуженого артиста України;

-  Суханова А.В., художнього керівника Київської театральної школи-студії, голову міського методичного об’єднання викладачів театральних дисциплін, актора та режисера Київського академічного театру «Колесо»;

-  Федорова В.І., доцента кафедри режисури Київського національного університету театру і кіно і телебачення ім.К.Карого, завідувача сектором театрального мистецтва Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень;

-  Толубка В.О., представника міського журі.

         Цього року огляд-конкурс зібрав найбільшу кількість учасників. До оргкомітету надійшло більше 140 заяв щодо участі в огляді. Це дитячі творчі клубні та студентські колективи,  вокально-хорові аматорські колективи району та окремі виконавці.

         Члени журі відзначили високий рівень виконавської майстерності талановитих дітей та молоді.  Це колективи Централізованої системи дитячо-юнацьких клубів району «Щасливе дитинство»: ансамбль естрадного танцю «Азарт» ДЮК «Веселка»,  ансамбль сучасного танцю «Кеди» ДЮК «Віночок».

         Приємно вразили журі конкурсу виступи дітей з багатодітної родини Прищляків та оригінального танцювального колективу «Східна казка» ДЮК «Олімпія».

         У вокальному жанрі найкраще виступили  Зубаш  Ілля та Лісовська Марія з Національного університету харчових технологій, а також Лукашук Дарина та Лопачук Аделіна з Національного університету біоресурсів та природокористування України.

         Виступи у різних жанрах студентів Київського кооперативного інституту бізнесу і права: театрального студентського колективу «Palladium», хореографічної танцювальної групи  «StudDence», вокального ансамблю «Веретенце» показали високий рівень підготовки та майстерності.

         У вокально-хоровому жанрі найбільше враження на журі справили творчі аматорські колективи: вокальний ансамбль «Червона калина» Будинку культури «Конча-Заспа» вокальний ансамбль «Зорянка» Будинку культури ім.Я.Батюка, фольклорний гурт «Надвечір’я», вокальний ансамбль «Зоряниця» та ін.

         Управління висловлює щиру вдячність працівникам Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району м.Києва за гостинність та сприяння в організації огляду.

                                                        За інформацією управління культури,

                                                        туризму та охорони культурної спадщини

                                                        Голосіївської РДА

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю