Головна  →  Новини  →  3 січня 2018

Розпочався прийом заявок до Громадської бюджетної комісії

Розпочався прийом заявок до Громадської бюджетної комісії

Розпочато прийом заявок до Громадської бюджетної комісії. Заявки на участь у конкурсі по формуванню комісії подаються до 1 лютого в електронному вигляді тут.

Участь у конкурсі з формування комісії можуть брати громадські об'єднання та благодійні організації, що відповідають таким вимогам:

  • на момент формування комісії зареєстровані у місті Києві понад 1 рік;
  • наявність статусу неприбутковості;
  • наявність публічної фінансової звітності за минулий рік;
  • наявність власного інформаційного ресурсу (веб-сайт та/або сторінки в соціальних мережах із зазначенням кількості учасників/прихильників);
  • наявність реалізованих проектів (не менше одного);
  • наявність мотиваційного листа організації щодо участі у роботі комісії;
  • наявність резюме та рекомендації на уповноважену особу (у випадку делегування представника);
  • декларують політичну незалежність.

Голосування за кандидатів відбуватиметься на сайті Громадського бюджету Києва.

Згідно з Положенням про громадський бюджет міста Києва, ГБК формується щорічно з метою забезпечення громадського контролю. Завданнями комісії є: супроводження громадського бюджету на усіх його етапах; проведення публічного обговорення проектів; розгляд спірних ситуацій; здійснення громадського контролю за реалізацією Положення про ГБ та інше.

Комісія має право отримувати інформацію у структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районних у місті Києві державних адміністрацій, запрошувати їх на засідання в рамках реалізації громадського бюджету.

Формою роботи комісії є її засідання, що відбуваються за потребою, з будь-якою регулярністю та будь-якому форматі, у тому числі он-лайн. Засідання комісії є публічними. Члени комісії, які не відвідують засідання та не голосують більше двох разів втрачають право участі у комісії.

За інформацією https://vechirniykiev.com.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю