Головна  →  Правові новини  →  7 листопада 2017

Встановлено вимоги до стоматологічним кабінетами з рентгенівським обладнанням

 
Стоматологи повинні забезпечити протирадіаційну захист
ПРАВОВІ ВІСТІ
МОЗ уточнив вимоги до приміщень, в яких знаходиться рентгенівське обладнання.
 
Зміни торкнуться стоматологічних кабінетів, оснащених дентальними рентгенівськими апаратами. Такі кабінети можуть бути розміщені в житлових будинках і громадських будівлях тільки за умови дотримання встановлених вимог.
 
Так, для забезпечення утримання річної дози опромінення медичного персоналу в стоматологічних кабінетах на тиждень повинні робити не більше 100 рентгенівських знімків.
 
Первинний промінь рентгенівського апарата не повинен бути спрямований у бік вхідних дверей або вікна першого поверху.
 
При розташуванні стоматологічних кабінетів в старих житлових будинках необхідно знати матеріал і товщину міжповерхового перекриття. У разі необхідності потрібно робити спеціальний захисний стелю для забезпечення надійності протирадіаційного захисту.
 
Крім того, встановлено вимоги до рентгенівського обладнання, фотолабораторії і підготовці рентген-лаборанта, який проводить рентгенівські процедури в стоматологічній практиці.
 
Зміни до Державних санітарних правил і норм «Гігієнічні вимоги до влаштування та експлуатації рентгенівських кабінетів і проведення рентгенологічних процедур» внесено наказом МОЗ від 22 вересня 2017 року № 1126, який вступить в силу після опублікування.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю