Головна  →  Новини  →  25 вересня 2017

Учасники антитерористичної операції та їх сім'ї відвідали замок Радомисль

23 вересня 2017 року Голосіївським районним в місті Києві центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було організовано поїздку до історико-культурного комплексу «Замок Радомисль», який знаходиться в місті Радомишль (Житомирська область) для учасників антитерористичної операції та членів їх сімей в рамках міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2016 - 2018 роки.

«Замок Радомисль» несе свої спогади з серньовіччя, як східний форпост Європи. З 2006 року в рамках масштабного європейського проекту «Via Regia – великий культурний шлях Ради Європи», історико-культурний комплекс був удостоєний дипломом «Via Regia шлях королів» - найдавніший і найдовший у світі суходольний торговий шлях, який був започаткований ще за часів античності і проходив через місцевість, де розташований «Замок Радомисль».

Учасники заходу відвідали екскурсію в музеї домашньої української ікони та старожитностей «Душа України», колекція комплексу налічує близько 5000 експонатів, піднялися на замкову вежу висотую 35 метрів з оглядом міста Радомишль. Батьки з дітьми переглянули майстер-шоу в Замковій Папірні, під час якого мати з донькою взяли участь у майстер-класі з виготовлення бумаги та з допомогою майстра витотовили папір за технологією XVII століття. Також, бажаючі мали змогу постріляти в лучно-арбалетному тирі.

Чудова погода та дивовижна атмосфера комплексу подарувала неймовірні емоції та враження, залишила присмак краси та бажання повернутися до насиченого історією та романтикою величного місця.

За інформацією Голосіївського районного в місті Києві

центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю