Головна  →  Новини  →  22 вересня 2017

Майже 500 проектів киян до Громадського бюджету вже допущено до голосування

Завершується другий етап конкурсу Громадського бюджету-2018 - розгляд проектів. Згідно з офіційною статистикою, загалом киянами було подано 813 проектів на загальну суму понад 1 млн грн. З них - 525 великих проектів та 289 малих, найбільше - у категоріях "спорт" та "культура". З них 143 проекти за 30 днів після реєстрації не набрали необхідну кількість голосів підтримки (50 для малих і 200 для великих), тож відхилені остаточно.

Цьогоріч, аби уникнути проблем з майбутньою реалізацією, проводилася ретельна експертиза проектів виконавцями - структурними підрозділами КМДА чи райдержадміністрацій. 495 проектів успішно пройшли оцінку і допущені до голосування. Всі спірні питання розглядаються міською робочою групою з громадського бюджету. Також автори проектів мають змогу подати апеляцію до Громадською бюджетної комісії. Минулого тижня на засідання комісії було розглянути сім проектів, шість з яких членам ГБК були допущені до голосування. Розгляд проектів триватиме до 30 вересня.

Нагадаємо, 30 вересня розпочнеться голосування за проекти Громадського бюджету, яке триватиме до 30 жовтня. Кожен киянин має змогу віддати голос за п'ять вподобаних проектів. Реалізація ідей, що наберуть найбільшу кількість голосів, відбудеться у 2018 році. Для цього буде виділено 100 млн грн. Ознайомитися з ними можна на сайті.

За інформацією https://vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю