КМДА Київська міська державна адміністрація


11 серпня 2017

Офіційна інформація для мешканців будинку по просп. Голосіївському, 70, корп.2, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації

Розпорядження КМДА від 25.10.2017 № 1329 «Про виділення коштів з резервного фонду бюджету міста Києва для фінансування заходів, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, що виникла у житловому будинку № 70, корпус 2 на проспекті Голосіївському у Голосіївському районі міста Києва, та забезпечення житлом мешканців цього будинку»
Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 01.09.2017 №1072 "Про деякі питання щодо вирішення ситуації, яка склалася навколо будинку № 70, корпус 2 на проспекті Голосіївському у Голосіївському районі міста Києва"

 

 

До уваги голосіївців, які проживали у будинку по просп. Голосіївському, 70, корп.2  та постраждали внаслідок вибуху, Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація надає офіційну інформацію на найбільш актуальні та поширені серед мешканців питання:

-   Як довго мешканці будинку, яких було переселено у тимчасове житло, зможуть там проживати?

Мешканці, яких було  переселено до житла з резервного фонду, проживатимуть там до офіційного отримання нового житла.

 -  Чи необхідно мешканцям сплачувати за тимчасове житло?

Ні, всі витрати за оренду чи житлово-комунальні послуги оплачуватиме КМДА з резервного бюджетного фонду.

-   Як постраждалі мешканці можуть отримати довідку про статус постраждалої особи?

Зазначену довідку видаватиме Голосіївська райдержадміністрація після того, як до району надійде розпорядження КМДА, яке визначить усі завдання, які необхідно виконати районній та місцевій владі, відповідно до їх повноважень.

-    Коли і як мешканці зможуть отримати нове житло та матеріальну компенсацію за втрачене/пошкоджене майно?

У розпорядженні КМДА, яке буде затверджено найближчим часом та передано на виконання до міських Департаментів та Голосіївської РДА, буде зазначено відповідальних виконавців та порядок надання житла та допомоги, відповідно до законодавства.

За попередньої інформацією, Голосіївська РДА забезпечить мешканцям сприяння у підготовці необхідних документів та надання довідки про статус постраждалої особи. Питанням надання/закупівлі житла взамін зруйнованого займатиметься Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА, а питанням надання матеріального відшкодування за втрачене майно - Департамент соціальної політики КМДА.

 

Прохання до мешканців обох будинків – у разі виникнення будь-яких питань звертайтесь до офіційних осіб Голосіївської РДА, які можуть вам надати кваліфіковану та достовірну відповідь! Не розповсюджуйте недостовірну і непідтверджену з офіційних джерел інформацію, не сприяйте поширенню чуток!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.