Головна  →  Новини  →  21 липня 2017

В БК «Конча-Заспа» провели майстер – клас витинанки «Образ жінки – Берегині»

20 липня, в дні літніх канікул,  для дітей в Будинку культури «Конча-Заспа» відбувся майстер – клас витинанки  «Образ жінки – Берегині» та година народознавства.

Діти дізналися про історичні витоки назви Берегиня, як прообразу Оранти,  витинанку, як одного із стародавніх видів українського народного декоративного мистецтва, про  способи витинанок, про символи - обереги, та особливості їх використання, техніку виконання витинанки і про правила користування приладдям. А також навчилися найпростіших прийомів виготовлення витинанок, зрозуміли прийоми та засоби, що використовуються при створенні певних образів, відчули любов та повагу до мистецтва та традицій українського народу. Особливо корисні заняття цим мистецтво для дітей, оскільки витинанка розвиває дрібну моторику, просторове мислення, художній смак.

Результатом майстер-класу стала  власноруч виготовлена витинанка наклеєна на картон або листівку – справжня традиційна хатня прикраса!

Учасники майстер-класу з великим задоволенням займалися цією витонченою творчості, що може цілком реально перерости в чудове хобі.

За інформацією управління культури, туризму та охорони культурної спадщини 

Голосіївської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю