Головна  →  Новини  →  14 липня 2017

Нові правила торгівлі на ринках столиці

Київська міська рада затвердила нові правила торгівлі на ринках у місті Києві. 

Згідно з нововведеннями, територія ринку повинна мати відокремлену та відгороджену від проїжджої частини, житлового та комунального секторів ділянку землі. Обов'язково безпечні входи та виходи, телефонний зв'язок, штучне освітлення ринку,водо та електропостачання, водовідведення, туалет та урни для сміття. На самій території ринку, де власне реалізуються продукція тваринного та рослинного походження, мають бути обладнані спеціальні зони з продажу окремих видів продукції: фруктів, овочів, м'яса, молочної продукції тощо.

На вимогу споживача продавець зобов'язаний пред'явити висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи про відповідність продукції рослинного і тваринного походження необхідним нормам. 

На вимогу покупця продавець повинен видати розрахунковий документ встановленої форми, що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу із зазначенням назви підприємства на ринку, номера торгового місця, найменування товару та його ціни. У документі повинні міститися прізвище і ініціали продавця та його підпис.

Також адміністрація ринку повинна забезпечувати миття та дезінфекцію торгівельного інвентаря, обладнання, засобів вимірювальної техніки, що надаються продавцю.

За інформацією https://vechirniykiev.com.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю