Головна  →  Правові новини  →  30 травня 2017

Для подорожі в Європу без віз дітям також необхідно біометричний закордонний паспорт

 
 Держприкордонслужба нагадала правила перетину кордону дітьми
 
Держприкордонслужба нагадує, що для перетину кордону з Європою без візи всім громадянам України необхідно мати біометричні закордонні паспорти. Дана вимога також стосується дітей.
 
Дитячий загранспаспорт до досягнення 16-річного віку оформляється на 4 роки (після досягнення 16 років термін дії закордонного паспорта становить 10 років).
 
Варто відзначити, що діти до 12 років не здають відбитки пальців, але при цьому паспорт вважається біометричним і дає право на безвізовий в'їзд до країн ЄС. Дітям до 14 років при оформленні паспорта не потрібно надавати зразок підпису.
 
Діти старше 16 років, мають право подорожувати по Європі без віз самостійно. До 16 років діти можуть виїжджати з України тільки в супроводі батьків або довіреної особи. Якщо дитина виїжджає без візи в Європу з одним з батьків, обов'язково нотаріально завірена згода другого з батьків.
 
Держприкордонслужба також звертає увагу, що біометричний паспорт, підтвердження мети та умов перебування в країні ЄС, фінансове забезпечення необхідні для подорожі за замовчуванням.
 
Особливості оформлення закордонного паспорта дитини врегульовані Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого постановою Кабміну від 7 травня 2014 № 152.
 
Нагадаємо, рішення про введення безвізового режиму для громадян України опубліковано в офіційному журналі ЄС від 22 травня 2017 року та набуде чинності 11 червня.
 
Детальніше про безвізовий режим ЄС для України читайте в інтерв'ю заступника директора департаменту ЄС МЗС Сергія Саєнка.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю