Головна  →  Оголошення  →  3 травня 2017

До уваги внутрішньо переміщених осіб, як перебували на обліку в інших управліннях праці та соціального захисту України та отримували допомогу, а наразі змінили адресу фактичного проживання!

Відповідно до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 505, грошова допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які стоять на обліку з дня звернення за її призначенням і виплачується по місяць зняття з такого обліку включно, але не більше ніж шість місяців.

Тобто коли внутрішньо переміщена особа змінює місце тимчасового перебування в межах терміну призначення допомоги, управління праці та соціального захисту населення (далі - Управління) де особа раніше перебувала припиняє виплату з місяця наступного після зняття з обліку, а Управління до якого особа стала на облік та написала заяву на допомогу продовжує виплату раніше призначеної допомоги, але в межах терміну призначення і не більше ніж на 6 місяців.

Наприклад. гр. Іванов Іван Іванович перебував на обліку в Управлінні (А) та допомога була призначена  з 15.10.2016 по 14.04.2017 року. 12.12.2016 гр. Іванов Іван Іванович змінює місце свого проживання і проходить перереєстрацію в Управління (Б). Управління (Б) в той же день робить запит про зняття з обліку гр. Іванова Івана Івановича в Управлінні (А). Управління (А) знімає з обліку гр. Іванова І.І. по запиту з 01.01.2017 та передає особову справу в Управління (Б). Управління (Б) після отримання особової справи продовжує виплату з 01.01.2017 по 14.04.2017. Тільки після закінчення шести місячного терміну заявник має право на подання заяви на наступний термін.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю