КМДА Київська міська державна адміністрація


6 квітня 2017

Запрошуємо взяти участь в обговоренні Концепції Статуту територіальної громади міста Києва

У столиці триває обговорення проекту Концепції нової редакції Статуту територіальної громади міста Києва. Оновлений Статут стосується усіх сфер життєдіяльності міста: від вигулу собак до освітлення вулиць і збереження історичних будівель. Крім того, буде жорстко контролюватися та регулюватися збереження будівель-пам'яток історії, архітектури, культури, містобудування.

З проектом Концепції, відеоматеріалами засідань тимчасових груп та пропозиціями й зауваженнями від громадськості можна ознайомитися на офіційному сайті КМДА за посиланням: (http://kievcity.gov.ua/content/kyiv-new-statut.html).

Надіслати свої пропозиції та зауваження щодо проекту Концепції Статуту можна на електронну адресу: [email protected] 

 

Нагадаємо, що протягом 2016 року над Концепцією нового Статуту міста Києва працювали експерти, науковці, правники, урбаністи. Наприкінці листопада 2016 року Концепція була презентована громадськості та опублікована на офіційному інтернет-порталі Київської міської державної адміністрації для подальшого обговорення.

Концепція оновленого документу передбачає включення низки нових аспектів. Відтак, окремим розділом пропонується врегулювати поняття «Публічний простір», юридично визначити та закріпити його у Статуті як один із інструментів розвитку та створення позитивного іміджу міста. Також концепцією запропоновано виписати систему муніципального управління та окремо прописати символіку територіальної громади: герб, прапор, гімн із описом і датою затвердження; межі території громади та її географічне положення; наявність функціональних зон - територіальні зони зі спеціальним статусом (історико-заповідні, лісопаркові, промислові тощо); забезпеченість якісною питною водою; електропостачання; ефективну систему прибирання та вивезення сміття з вулиць, прибудинкових територій та під'їздів багатоквартирних будинків у населених пунктах громади тощо.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.