Головна  →  Оголошення  →  28 березня 2017

Четвертий глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху-2017

Партнерство ООН з безпеки дорожнього руху повідомляє, що з 08 по 14 травня 2017 року буде проходити Четвертий глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху, темою якого стане швидкість та її вплив на безпеку дорожнього руху.

Під час проведення Тижня головна увага буде зосереджена на пошуку шляхів зниження та контролю за швидкістю, яка залишається ключовим фактором скоєння смертельних ДТП та дорожньо-транспортного травматизму. Перевищення швидкості або недотримання безпечної швидкості є причиною близько третини всіх ДТП із смертельними наслідками у країнах з високим рівнем доходу, і до половини всіх ДТП у країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

Країни, яким вдалося досягнути зниження смертності на дорогах, зробили це шляхом встановлення пріоритетів безпеки при управлінні швидкістю. Зокрема, перевірені стратегії підвищення безпеки дорожнього руху включають в себе такі заходи:

  • Встановлення і дотримання обмежень швидкості, відповідно до функції кожної дороги;
  • Встановлення і забезпечення контролю за дотриманням максимального обмеженням швидкості 50 км/год в міських районах;
  • Встановлення і забезпечення дотримання обмеження максимальної швидкості 30 км/год на дорогах з високою концентрацією пішоходів, велосипедистів та моторизованого транспорту;
  • Забезпечення дотримання обмежень швидкості за рахунок використання автоматичних камер контролю швидкості;
  • Використання розумних технологій адаптації швидкості в транспортних засобах;
  • Запровадження інфраструктурних змін на дорогах, яка передбачають обмеження швидкості, наприклад, таких як світлофори, перехрестя з круговим рухом та штучні пагорби.

Мета Четвертого Глобального тижня безпеки дорожнього ООН ‒ покращити розуміння небезпеки швидкості і стимулювати вжиття заходів з вирішення проблеми швидкості для порятунку життів на дорогах. У зв’язку з цим всім зацікавленим сторонам ‒ національним та місцевим органи влади, міжнародним установам, організаціям громадянського суспільства, приватним компаніям і громадськості в цілому ‒ пропонується планувати та проводити заходи з нагоди Тижня.

Переглянути план заходів з проведення Четвертого глобального Тижня безпеки дорожнього руху

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю