Головна  →  Правові новини  →  14 листопада 2016

Постачальники ж/к послуг зобов'язані перерахувати незаконно виставлені субсідіантам борги

Постачальники житлово-комунальних послуг повинні здійснити перерахунок платежів за жовтень в разі, якщо громадянам-одержувачам житлових субсидій надійшли платіжки із заборгованістю за тепло, газ чи електроенергію в разі використання цих енергоносіїв для опалення за минулий опалювальний період.
 
Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів, яким внесено зміни до чинних постанов № 534 та № 409 і уточнено порядок розрахунку і повернення до бюджету невикористаних сум субсидії в частині недопущення нарахування та обліку будь-якої заборгованості на особовому рахунку одержувача субсидії після відповідного розрахунку за результатами опалювального періоду .
 
Це рішення унеможливлює нарахування заборгованості отримувачів субсидій в майбутньому і вирішує питання з уже «помилково» нарахованими боргами.
 
Постачальники послуг здійснять перерахунок і одержувачі субсидій, які сумлінно оплатили ці незаконні борги, отримають нові платіжки із зазначенням суми переплати.
 
Крім цього, змінами передбачено, що в разі затвердження органами місцевого самоврядування норм споживання холодного та гарячого водопостачання і водовідведення, що перевищують соціальні нормативи, компенсація додаткових витрат одержувачам житлових субсидій в разі відсутності квартирних приладів обліку холодної та гарячої води буде здійснюватися за рахунок відповідних місцевих бюджетів.
 
Джерело: Урядовий портал
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю