КМДА Київська міська державна адміністрація


3 листопада 2016

У Голосієво з’явився новий флюорографічний апарат

У Голосієво з’явився новий флюорографічний апарат

Для Голосіївського району сьогодні, 03 листопада, сталась визначна подія – після ремонту відкрито оновлений кабінет флюорографічних досліджень з новим сучасним флюорографічним апаратом (комплекс рентгенівський діагностичний «Крас»), який встановлено на філії №2 КНП «КДЦ» Голосіївського району м.Києва (вул. Велика Васильківська, 104). (ФОТОЗВІТ) Придбання такої важливої, але недешевої медичної техніки стало можливим завдяки сприянню керівництва Голосіївського району та підтримці Київської міської влади.

У відкритті оновленого кабінету флюорографічних досліджень взяли участь перший заступник голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Юрій Ткаченко, начальник управління охорони здоров’я Голосіївської РДА Олена Довгань Олена, голова Ради підприємців Голосіївського району Федір Саваровський, директори комунальних некомерційних підприємств Центрів первинної медико-санітарної допомоги та Консультативно-діагностичного центру Голосіївського району міста Києва, голови Київської та Голосіївської профспілок працівників охорони здоров’я та інші.

До встановлення нового апарату на філії №2 КНП «КДЦ» флюорографічні дослідження проводились на малодозовому стаціонарному цифровому флюорографі 2001 року випуску. Вказаний апарат повністю вичерпав свій технічний ресурс, часто виходив з ладу, потребував постійного вкладення позабюджетних коштів. Встановлення нового флюорографа вирішує одразу декілька нагальних питань: надання можливості якісних досліджень особам, які проходять профілактичні медичні огляди, збільшення охоплення флюорографічними обстеженнями мешканців Голосіївського району м. Києва, що в свою чергу належним чином сприятиме ранньому виявленню захворювань органів грудної клітини, а отже і поліпшенню стану здоров’я населення в цілому, та забезпечення вчасними та якісними обстеженнями призовників Голосіївського районного у м. Києві військового комісаріату, який знаходиться поряд з філією №2 КНП «КДЦ».

«В 2016 році вдалось змінити пріоритети розподілу в районі бюджетних коштів та направити їх левову частку саме в галузь охорони здоров’я, – зазначив перший заступник голови, Юрій Ткаченко. – У липні 2016 року була здійснена закупівля флюорографу, у жовтні – придбано заплановане лабораторне обладнання та діагностична ультразвукова система. Також райдержадміністрацією вперше за багато років направлено значні кошти на проведення капітальних ремонтних робіт в медичних закладах району: заміну вікон, дверей, ремонти кабінетів, холів, коридорів, фасадів, сходових клітин, облаштування пандусів, місць для паркування візочків, заміну сантехніки в санвузлах тощо».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.