Головна  →  Правові новини  →  18 жовтня 2016

ВР прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»

18 жовтня Верховною Радою прийнятий Закон «Про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб »(законопроект № 3752).
 
Передбачено, що чинне право на пенсію в разі втрати годувальника його дружині / чоловіку незалежно від того, працює (проходить військову службу) вона / він чи ні, може бути надано в разі, якщо вона / він зайняті доглядом за дітьми, братами, сестрами або онуками померлого годувальника, які не досягли 8-річного віку.
 
Прийняття цього Закону забезпечує встановлення соціальної справедливості - тепер на рівні з працюючими жінками / чоловіками загиблих військовослужбовців матимуть право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника також і дружини / чоловіки, які проходять військову службу і зайняті доглядом за дітьми годувальника до 8-річного віку.
 
Відзначимо, що дія цього Закону буде поширено орієнтовно на 332 осіб, додаткова потреба в коштах складе близько 845 тис. Грн на місяць.
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю