Головна  →  Новини  →  2 вересня 2016

Інформація про діяльність управління житлово-комунального господарства РДА

Житлове господарство району – це соціально важливий підрозділ, який забезпечує населення необхідними житлово-комунальними послугами; здійснює управління об‘єктами житлово-комунального господарства, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста; забезпечує їх належне утримання та ефективну експлуатацію.

КП „Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Голосіївського району м.Києва” утримує та обслуговує 868 будинків комунальної власності загальною площею 3716,1 тис. кв.м та 18 будинків ЖБК та ОСББ загальною площею 134,1 тис. кв.м, загальна площа будинків на обслуговуванні 3850,2 тис. кв.м.

Загальна площа прибудинкової території, яку обслуговують житлово-експлуатаційні організації Голосіївського району, складає 2552,7 тис. кв.м , на якій розміщено 290 дитячих та 60 спортивних майданчиків.

На території району знаходяться 42 будинки ЖБК та 63 будинки ОСББ на самообслуговуванні, 90 відомчих будинків, 74 відомчих гуртожитків, 85 інвестиційних будинків. На прибудинкових територіях житлових будинків не комунальної форми власності розташовано 92 дитячих та 12 спортивних майданчиків.

Основні напрямки роботи управління.

Виходячи з покладених на управління житлово-комунального господарства Голосіївської райдержадміністрації функцій та завдань у червні-серпні 2016 року було організовано роботу за наступними напрямками:

1.Забезпечення на території району реалізації державної політики у сфері житлово-комунального господарства, насамперед щодо організації і здійснення заходів з його реформування, а саме :

1.1. Залучення населення до управління житловим фондом (створення ОСББ)

Працівниками управління та громадською організацією «Ресурсний центр сприяння ОСББ «Голосієво» (ініціативною групою голів ОСББ) проводились прийоми громадян з питання створення ОСББ та надавалися консультації головам правління з питання забезпечення  діяльності ОСББ та ЖБК.

У звітному періоді створено 7 ОСББ :

  1. ОСББ «37 КАРАТ», адреса : просп. Академіка Глушкова,37, Ідентифікаційний код юридичної особи : 40484874.

  2. ОСББ «Деміївська слобода», адреса : вул. Деміївська,13, Ідентифікаційний код юридичної особи : 40671193.

  3. ОСББ «Лобановського 130», адреса: просп.. Лобановського,130, Ідентифікаційний код юридичної особи : 40586449.

  4. ОСББ «Тарасівська 9-В», адреса : вул. Тарасівська,9-в Ідентифікаційний код юридичної особи : 39345133

  5. ОСББ «Глушкова 9-Г», адреса: просп. Академіка Глушкова,9-г, Ідентифікаційний код юридичної особи : 40514699

  6. ОСББ «Саперна Слобідка», адреса: вул. Саперно-Слобідська,24, Ідентифікаційний код юридичної особи : 40634460

  7. ОСББ «МАТИКІНА 12», адреса: вул. Генерала Матикіна,12 Ідентифікаційний код юридичної особи : 40654251

1.2. З метою виконання Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» розпорядженням Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації від 29.05.2014 №268 затверджено склад наглядової ради з питань розподілу і утримання житла та використання гуртожитків і прибудинкових територій у Голосіївському районі міста Києва. За звітний період було проведено 2 засідання Наглядової ради.

1.3.Забезпечення контролю за додержанням підприємствами, установами та організаціями району, що надають житлово-комунальні послуги,вимог нормативно-правових актів з питань житлово-комунального господарства.

Управлінням за звітній період  опрацьовано 243 звернення громадян до КБУ «Контактний центр» міста Києва з питань незадовільного обслуговування житлового фонду не комунальної форми власності. Працівниками управління забезпечено оперативний розгляд і опрацювання звернень, вжиті відповідні заходи та надані мешканцям відповіді.

1.4.Розгляд в установленому порядку, у межах своєї компетенції, звернень громадян, підприємств, установ і організацій.

Управлінням за звітній період опрацьовано 213 звернень громадян та 716 звернень підприємств, установ і організацій.

1.5. Здійснення заходів з передачі житла у власність громадян, у тому числі в гуртожитках, які прийнято до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

За звітній період приватизовано 75 приміщень, у тому числі: квартир – 61, кімнат у гуртожитках -14.

Проводились прийоми громадян для надання консультації з питання приватизації житла та опрацьовувалися письмові звернення.

2.  Покращення технічного стану житлового фонду та інженерних мереж, утримання житлового фонду району.

2.1.Підготовка житлового господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

У районі створено оперативний районний штаб для здійснення постійного контролю за підготовкою підприємств, установ і організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років та затверджено заходи з підготовки районного господарства до роботи в зимовий період.

За період з 01.06. по 31.08.2016 проведено 7 засідань оперативного штабу з підготовки житлового господарства, об’єктів теплового, водопровідного, каналізаційного господарства та соціальної сфери до осінньо-зимового періоду 2016/2017 років.

2.2. Заходи по енергозбереженню.

В рамках загальнонаціональної програми популяризації державної підтримки населення для проведення заходів з енергоефективності Управлінням постійно проводиться роз’яснювальна робота з головами правлінь ОСББ, ЖБК та керівниками експлуатуючих підприємств.

2.3. Здійснювався постійний щоденний контроль за відсутністю гарячого водопостачання  та опалення шляхом проведення з ПАТ «Київенерго» щоденної (на 6:00 год та 17:00 год) поадресної звірки житлових будинків та об’єктів соціальної сфери, по яких відсутнє  гаряче водопостачання та опалення.

За інформацією управління житлово-комунального господарства РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю