КМДА Київська міська державна адміністрація


7 липня 2016

Голова райдержадміністрації взяла участь в урочистому засіданні Вченої ради Інституту аграрної економіки

Голова райдержадміністрації взяла участь в урочистому засіданні Вченої ради Інституту аграрної економіки

Сьогодні голова Голосіївської райдержадміністрації Наталія Бондар взяла участь в урочистому засіданні Вченої ради з нагоди 60-ї річниці створення Інституту аграрної економіки.

Участь у засіданні Вченої ради взяли також посадовці Адміністрації Президента України та Верховної Ради України, Міністерства аграрної економіки та продовольства України, члени Президії Національної аграрної академії наук України, керівники та провідні науковці науково-дослідних установ НАН України та НААН, представники вищих наукових закладів аграрного та економічного спрямування.

«Ми добре знаємо і глибоко шануємо той великий історичний шлях, який пройшов Інститут аграрної економіки, а тому з особливою повагою згадуємо про його визначний внесок у формування та здійснення аграрної політики в державі. Бажаю всьому колективові зберегти й надалі невтомну енергію новаторського пошуку, високий науковий професіоналізм та ерудицію», - зазначила Наталія Володимирівна, вітаючи колектив Інституту.

   

За час свого існування Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» утвердився як провідна державна установа, що забезпечує розробку наукових та практичних засад державної політики розвитку сільського господарства України, зазначив директор Інституту аграрної економіки, академік НААН Юрій Лупенко, виступаючи на урочистому засіданні Вченої ради. За словами академіка, особливе місце в історії Інституту аграрної економіки займають наукові розробки проблем аграрної та земельної реформи в Україні, що триває в Україні з 1990 року.

За основними результатами науково-дослідної роботи протягом 2011–2015 років підготовлено і направлено потенційним споживачам ряд програмних і прогнозних документів, здійснено експертизу низки законодавчих і нормативних документів. Тільки у 2015 році, поінформував Юрій Лупенко, опубліковано близько 400 наукових праць, у тому числі 24 монографії, 24 брошури, 323 статті в наукових виданнях. Сформовано і видано 12 номерів Міжнародного наукового журналу «Економіка АПК», 4 номери фахового видання «Облік і фінанси». Нині в Інституті аграрної економіки працює понад 110 наукових співробітників, серед яких 24 доктори та 53 кандидати економічних наук, 7 академіків НААН.

За інформацією відділу економіки РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.