КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2016

До Всесвітнього дня охорони праці у Голосієво провели круглий стіл

До Всесвітнього дня охорони праці у Голосієво провели круглий стіл

З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці, для захисту і зміцнення здоров’я, добробуту і продуктивності як всього колективу, так і кожного окремого працівника, привернення уваги суспільства до проблеми збереження життя і здоров'я працівників, виховання культури безпеки праці на виробництві, зниження вірогідності нещасних випадків, 26 квітня 2016 року Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією було проведено круглий стіл на тему: „Профілактичні заходи, спрямовані на попередження та нейтралізацію потенційних наслідків стресу на робочому місці”.

У засіданні круглого столу взяли участь представники Головного управління Держпраці у Київській області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в місті Києві, редакції журналу „Охорона праці”, керівники та відповідальні особи за ОП підприємств, установ та організацій району, кращих з яких було відзначено Подяками голови Голосіївської райдержадміністрації.

  

 «Останнім часом спостерігається не тільки професійний стрес, а й професійне вигорання працівників. Синдром професійного вигорання виникає на тлі стресу, а також внаслідок накопичення негативних емоцій і призводить до емоційного виснаження людини. До групи ризику належать фахівці, діяльність яких пов`язана з постійним спілкуванням з людьми, тобто ті, які працюють в системі професій «людина-людина». Особливо швидко «вигорають» працівники, які мають меланхолійну вдачу та характеризуються сором`язливістю і скромністю. Вони схильні до накопичення емоційного дискомфорту», - зазначили під час заходу спеціалісти.

Доктор технічних наук, професор Міжнародного інституту менеджменту, Цопа В.А. та завідуюча відділу маркетингу та реалізації редакції журналу «Охорона праці» Ткаченко С.О. провели для присутніх презентації на теми: «Стрес на робочому місці: колективний виклик» та «Психо-соціальні ризики на робочому місці», в яких всебічно розкрили порушені питання.

«Людське життя - це найвища соціальна цінність. У суспільстві має зростати усвідомлення того, що поліпшення умов праці та її безпека одночасно зберігають здоров’я працівників і підвищують продуктивність праці, інвестиційну привабливість держави. Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань всім керівникам необхідно зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України та чинного законодавства. Важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві - це запорука збереження здоров’я та життя працівників» - основний заклик, який звучав цього дня.

На завершення заходу спеціалісти вкотре наголосили на необхідності акцентувати увагу керівників і працівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності на здоров’ї працівників та зосередити свої зусилля на забезпеченні належних, безпечних і здорових умов праці, посилити контроль за станом охорони праці та промислової безпеки на підприємствах, установах та організаціях району.

 

За інформацією головного спеціаліста з питань охорони праці Голосіївської РДА 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.