Головна  →  Новини  →  10 лютого 2016

Відвідувачі та працівники ЦНАПу Голосіївського району поділились враженнями від реформування системи надання адміністративних послуг

Відвідувачі та працівники ЦНАПу Голосіївського району поділились враженнями від реформування системи надання адміністративних послуг

В жовтні 2015 Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація завершила реконструкцію приміщення та відкрила оновлений Центрі надання адміністративних послуг для мешканців району. Відкриття ЦНАПу, без перебільшення, полегшило життя багатьом мешканцям, адже ця структура широко розгалужена та багатофункціональна. Тепер не потрібно ходити по установах у пошуках відповіді на запитання, яке турбує, адже робота ЦНАПу передбачає роботу в режимі єдиного офісу.

Проведені ремонтні роботи з реконструкції створили зручні та комфортні умови для перебування мешканців. Створені додаткові робочі місця для прийому, в приміщенні Центру облаштована велика зона для комфортного очікування з достатньою кількістю зручних диванів, яка знаходиться в основному холі на першому поверсі та дитячий куточок. Для людей з обмеженими фізичними можливостями вхід до приміщення Центру обладнаний пандусом та спеціальними інформаційними боксами.

До:

Після:

Центр адміністративних послуг Голосіївської РДА має зручну транспортну розв’язку. Близьке розташування станції метрополітену «Деміївська» та зручне транспортне сполучення дає змогу відвідувачам у найкоротший час дістатись до ЦНАПу та отримати необхідні послуги.

До роботи з Центром залучені 9 структурних підрозділів Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації. Центром надається 74 адміністративні послуги: з них 57 послуг структурних підрозділів райдержадміністрації, 7 послуг Державної міграційної служби України у м. Києві, 5 послуг Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києва щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та 5 послуг Головного управління Держгеокадастру м. Києва.

Для переселенців з Донецької, Луганської областей та АР Крим, протягом 2015 року надавались послуги з реєстрації місця проживання та оформлення паспорта:

  • Луганська область – 79 осіб
  • Донецька область – 143 особи,
  • АР Крим – 70особи.

Також 9002особи отримали довідку переселенця.

Серед найбільш затребуваних громадянами послуг - послуги Державної міграційної служби України у м. Києві (видача паспорта громадянина України, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25- і 45- річного віку, реєстрація місця проживання/перебування особи) та послуги Реєстраційної служби щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

 

Важливу роль у роботі відіграє людський фактор

 

«Важливу роль у роботі державних адміністраторів ЦНАПу з отримувачами послуг відіграє людський фактор. Кожен мешканець приходить до Центру, щоб вирішити свої питання, інколи навіть з негативним настроєм. Першочергова задача кожного працівника, окрім того що вивчити і прийняти документи, вислухати мешканця, надати чітке роз’яснення, а також максимально допомогти», - зазначив керівник апарату Голосіївської РДА Катренко Олександр Вікторович. За його словами для працівників Центру надання адміністративних послуг створені максимально комфортні умови для праці, закуплено нову техніку, пошито фірмовий одяг, облаштовано окрему кімнату для обіду та відпочинку. Все це сприяє тому, що працівники з максимальною мотивацією проводять прийом кожного мешканця, а мешканці в свою чергу вдячні за те, що в них не тільки прийняли документи, а вислухали і надали професійну допомогу.

 

Олександр Вікторович зауважив, що для скорочення часу надання послуг мешканцям, основним завданням на майбутнє є налагодження максимальної взаємодії між Центром надання адміністративних послуг з іншими службами та управліннями територіальних органів міністерств і відомств.

 

 

Голосіївський ЦНАП готовий надавати якісні послуги європейського рівня

 

«Мешканці звикли до того, що паспортист приймає людей лише у визначені дні, тому значна кількість відвідувачів ЦНАПу приходить у вівторок та четвер, що збільшує навантаження на реєстраторів, а в інші дні кількість відвідувачів зменшується. Центр адмінпослуг здійснює прийом шість днів на тиждень без перерви на обід, з яких: вівторок-четвер до 20-ї години та у суботу до 16-ї. Позачергово приймаються інваліди, вагітні жінки та громадяни з новонародженими дітьми. На сьогоднішній день загальна кількість працівників в Центрі – 22 штатні одиниці, з них 17 – адміністратори. Всю необхідну інформацію суб’єкти звернень можуть одержати на субвеб-сторінці Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації у складі офіційного інтернет-порталу КМДА http://golos.kievcity.gov.ua  а також  за телефонами (044) 281-66-66, (044) 281-66-64, (044) 281-66-32. Тому ми завжди раді відвідувачам і готові надавати якісні послуги європейського рівня в найкоротший термін», - розповів начальник Центру надання адміністративних послуг Голосіївського району Чегіль Юрій Іванович

 

Запровадження електронної черги удосконалює процес отримання адміністративних послуг для мешканців

 

 

За словами державного адміністратора Шам Ірини Петрівни, для зручності мешканців зроблена велика операційна зала, в який працює електронна черга. Кожен відвідувач зареєструвавшись в системі, отримує талон з порядковим номером та номером державного реєстратора, який надасть необхідну послугу. Свій порядковий номер можна відслідковувати на електронному табло, перебуваючи в облаштованому для цього залі очікування.

 

Також цікавим нововведенням стало СМС-інформування замовників про результати надання адміністративних послуг. Відтепер всі замовники, що вказали при реєстрації номер свого мобільного телефону, будуть безкоштовно проінформовані про готовність послуги СМС-повідомленням. Інновація поширюється на всіх операторів мобільного зв’язку України.

 

ЦНАП крокує в ногу з сучасними технологіями

Центр надання адміністративних послуг Голосіївського району робить все можливе для того, щоб мешканці району у зручний для них спосіб могли отримати ту чи іншу послугу. Сьогодні є можливість потрапити на прийом до ЦНАПу, зареєструвавшись через мережу Internet на сайті http://ac.dozvil-kiev.gov.ua/. Пройшовши процедуру реєстрації, мешканець дізнається конкретну дату та час, коли йому необхідно звернутись до Центру для отримання послуги. Такий крок спрощує доступ мешканців до отримання послуг та заощаджує їх особистий час. Для обробки запитів через мережу Internet в ЦНАПі виділений окремий державний адміністратор Пустовойт Віталій Вікторович. Він зазначає, що значна кількість отримувачів послуг користується різними гаджетами, тому їм зручніше зареєструватись на сайті та у визначений час прийти на прийом і не стояти в черзі.

 

Серед перспектив на майбутнє можна відмітити те, що найближчим часом планується збільшення кількості адміністративних послуг та за можливості збільшення кількості адміністраторів, у випадку виділення бюджетних коштів райдержадміністрація планує провести ІІ та ІІІ етап реконструкції приміщення, а саме:

- проведення капітального ремонту цокольного поверху приміщення адміністрації для розширення зони прийому;

- розширення зони очікування (хол адміністрації);

- якісне облаштування зони рецепції;

- перепланування діючої зони очікування під робочі місця.

Робота по удосконаленню та покращенню діяльності Центру триватиме й надалі, що дасть змогу досягти європейського рівня.

 

Сьогодні нами було проведено опитування відвідувачів Центру надання адмінпослуг. Ось яку думку вони висловлюють:

Олександр:

«Рівень обслуговування на належному рівні, працівники центру привітні, за короткий проміжок часу я отримав те що хотів».

Олег:

«Я здивований якістю та швидкістю надання послуг, раніше потрібно було блукати кабінетами, а сьогодні за 5 хвилин я отримав те, на що раніше потрібно було витратити півдня».

Анна:

«Мені сподобався рівень сервісу та обслуговування, а також електронна черга, я зареєструвалась, отримала талон і в комфортних умовах дочекалась своєї черги».

Шановні мешканці Голосіївського району!

Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація запрошує вас відвідати Центр надання адміністративних послуг та на власні очі переконатись у рівні обслуговування та якості наданих послуг. Чекаємо вас з понеділка по суботу за адресою: м. Київ, проспект Голосіївський 42.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю