Головна  →  Новини  →  25 серпня 2015

У Голосієво відзначили День Державного Прапора та День незалежності України

У Голосієво відзначили День Державного Прапора та День незалежності України

23 серпня біля будівлі Голосіївської райдержадміністрації відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України «Величне свято гідного народу». Розпочав районні урочистості очільник району Андрій Мельничук, який привітав присутніх з цим визначним для віх українців святом. Честь підняти Державний Прапор України було надано колишньому голові Московського району, який 24 роки тому одним з перших підняв Прапор на території м. Києва Бідзілі М.І., бійцю АТО І.Домарову та маленькій представниці підростаючого покоління П.Польгуй.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих за територіальну цілісність та незалежність України.

В рамках заходу воїнам АТО були вручені медалі «Учасник АТО», також за вагомий внесок та допомогу військовим відзначили і волонтерів району.

Вже традиційним та символічним стало вручення паспортів та Державних Прапорів України кращій молоді району, якій цими днями виповнилось 16 років.

Також в рамках заходу пройшла дитяча патріотична акція «Країна щастя і добра» за участю вихованців Централізованої системи дитячо-юнацьких клубів «Щасливе дитинство», флешмоб «Україна – є!», молитва за Україну«Боже, великий єдиний, нам Україну храни!» у виконанні зведеного дитячого хору району, виступи кращих дитячих творчих колективів району: народного художнього колективу дитячий ансамбль пісні і танцю «Світанок» та зразкового дитячого хорового колективу «Ластівка» Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району.

24 серпня у Голосіївському парку культури і відпочинку ім.М.Рильського до Дня незалежності України відбулась святкова тематична програма «З Україною в серці».

В рамках заходу учасники творчої програми «Україно, мій рідний краю, тебе в піснях навіки прославляю!» дарували присутнім вокальні композиції, народні умільці та представники народної студії декоративно-прикладного мистецтва «Берегиня» та громадської організації «Об’єднання інвалідів «Джерело натхнення» організували виставку декоративно-прикладного мистецтва. За участю читачів та працівників Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м.Києва у парку була розгорнута бібліо-галявина «Вишивка, як виразник національної приналежності».

Також до уваги голосіївців було запропоновано спортивне свято «Спортивна країна – рідна Україна» зі спортивними змаганнями та презентаціями від спортивних шкіл району.

Представники ГО «Рада ветеранів та учасників АТО» для дітей та молоді провели патріотичну акцію «Майбутнє дітям» (військовий вишкіл, смуга перешкод, страйкбольний тир, інсталяція Революції Гідності, змагання з армрестлінгу, фотогалерея, тактична медицина, плетіння маскувальної сітки, волонтерський ярмарок тощо) та виставку ретро-автомобілів.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю