Головна  →  Новини  →  15 липня 2015

Відбулося урочисте нагородження лауреатів загальнорайонного конкурсу “Родина року – 2014”

Відбулося урочисте нагородження лауреатів загальнорайонного конкурсу “Родина року – 2014”

14 липня в Голосіївській райдержадміністрації, в рамках відзначення Всеукраїнського Дня родини, відбулося урочисте нагородження лауреатів загальнорайонного конкурсу “Родина року – 2014”.

Зокрема, за вагомий внесок у забезпечення належних умов для розвитку сучасної української сім’ї, реалізацію провідних напрямів родинно-сімейного виховання, продовження родинних традицій та з нагоди Дня родини Почесними відзнаками Голосіївської райдержадміністрації були нагороджені:

Родина волонтерів (Подгородецька Ольга Олександрівна, Чавла Ракеш).

Родина є інтернаціональною у прямому сенсі цього слова: мати – українка, батько – індус. З початку бойових дій на сході України родина бере активну участь в наданні допомоги українським військовим, що перебувають в зоні АТО. Члени родини не лише надають матеріальну допомогу, а й беруть участь у проведенні суспільних акцій на підтримку бойового духу захисників України. Зокрема,

- заснування Центру реабілітації та адаптації учасників бойових дій в зоні АТО;

- заснування проекту “Міст дружби” (встановлення безпосередніх контактів між школярами Києва та учнями, що перебувають в зоні АТО за посередництва групи цивільно-військового співробітництва Міністерства оборони України;

- створення музею АТО при початковій школі “Кияночка”.

Крім того, фірма батька, Чавла Ракеша, постійно передає бійцям АТО необхідні ліки.

Родина телевізійників (Каретник Олена Василівна, Гудков Леонід Анатолійович)

Мати родини, Олена Каретник – кінорежисер, сценарист, працювала в Національній телерадіокомпанії України, є журналістом програми “ProUkraine”, брала участь у створенні та становленні “Нового каналу”.

Батько родини, Леонід Гудков – технічний директор, монтажер. Працював на телевізійних каналах Інтер, ТЕТ, Перший національний, канал “Глас”.

Найменшому сину, Євгену Гудкову – 13 років, навчається у школі № 15. З 8 років знімається в кіно та мріє продовжити родинну династію. 

Старший син, Владислав Каретник, – телеоператор 5 каналу в зоні АТО.

Всі члени родини з перших днів брали участь у Революції Гідності на Майдані Незалежності. Займаються волонтерською діяльністю з початку проведення антитерористичної операції.

Родина промисловців (Пилипенко Олександр Сергійович, Пилипенко Наталія Вікторівна).

Особливість сім`ї Пилипенків полягає в тому, що більшість членів родини займаються однією справою – виробництвом будівельних матеріалів і будівництвом житлових будинків.  Спільними силами створено промислово-будівельну групу “Ковальська”, що об’єднує низку потужних підприємств будівельної галузі не тільки в місті Києві, а й у Чернігові та Житомирській області.

За безпосередньою участю групи “Ковальська” майданчики для відпочинку та ігрові зони з'явилися у парку «Нивки» та у Голосіївському парку культури та відпочинку ім. М.Рильського.

Крім того, група “Ковальська” відгукнулась на прохання командування військової частини № А0139 у м. Київ та допомогла у створенні алеї пам’яті військовослужбовцям, які загинули під час бойових дій в зоні проведення АТО.

Родина волонтерів-підприємців (Петренко Володимир Петрович, Петренко Ірина Олексіївна).

Брали участь у Революції Гідності на Майдані Незалежності.

22 травня 2014 року зібрали та відвезли першу допомогу у військову бригаду № 72. З цього часу і почалась активна волонтерська допомога бійцям в зону АТО. Сім’я Петренко організувала на своєму підприємстві штаб допомоги АТО, де збирали необхідні речі для військових.

20 жовтня 2014 року, під час поїздки до зони АТО, група волонтерів потрапила в полон. Володимира відпустили першим і він активно почав працювати над визволенням інших. Коли він поїхав за попередньою домовленістю з сепаратистами за останнім волонтером, то вдруге потрапив в полон. Доля Володимиру посміхнулась, він зміг втекти з полону та продовжити волонтерську діяльність.

На сьогодні син Олександр служить у Збройних силах України.

Родина волонтерів-психологів (Цола Володимир Васильович, Цола Алла Василівна)

Родина брала активну участь у Революції Гідності.

З початку бойових дій на Сході України сім’я надає волонтерську допомогу бійцям українських батальйонів та Нацгвардії, які перебувають на Сході України, а  також проходять лікування у Центральному військовому шпиталі.

Деякий час у родині проживала сім’я пораненого бійця Сергія Шовкового.

Починаючи з жовтня 2014 року, згуртувавши небайдужих людей, власними зусиллями члени родини шиють балаклави та флісові жилети, які, після освячення в храмі, переправляють на лінію фронту. Збирають кошти, купують та  відправляють бійцям в зону АТО газові балони для горілок, теплі носки та рукавиці, засоби гігієни, шоколад, цукерки, теплі речі та дитячі малюнки.

Доньки Алли Василівни разом з мамою та подругами організували власний кулінарний цех з приготування їжі для поранених бійців, що проходять лікування та реабілітацію  у Центральному військовому шпиталі.

З лютого місяця дівчата є парамедиками-волонтерами у Бориспільському загоні першої медичної допомоги. Разом із загоном вони забезпечують медичний супровід на масових заходах. Також загін проводить навчання з цивільної медицини (перша медична допомога в екстремальних ситуаціях) для школярів старших класів та заняття з тактичної медицини для мобілізованих воїнів на полігонах.

Родина науковців (Голубець Руслан Анатолійович, Голубець Ольга Валеріївна)

Голубець Руслан Анатолійович очолює унікальну науково-виробничу лабораторію молекулярно-генетичних досліджень ДП “Укрметртестстандарт”. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України у 2010 році.

Голубець Ольга Валеріївна – старший науковий співробітник науково-методичної лабораторії хроматографічних досліджень ДП “Укрметртестстандарт”, авторка більше 50 наукових праць, з них 33 – наукові статті, 18 – тези доповідей на міжнародних конференціях, співавтор 12 нормативних документів, у тому числі 3-х ДСТУ, 7 методик виконання вимірювань.

Родина каскадерів (Назар Майборода, Ірина Різдвяна)

Назар Майбородаактор, каскадер, викладач Київського театрального інституту ім. Карпенка Карого, Київської національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Київського національного університету культури і мистецтв, Київського інституту міжнародних відносин. Директор “Ліги Каскадерів України”, за участю якої знімалися фільми “Вогнем і мечем”, “Незламна”, “Легенда про Бомбера”, “Тарас Бульба”, “Стрілки Шарпа”,  “Другий Фронт”, “НАЦГВАРДІЯ” та ін.

Мати, Ірина Різдвяна – актриса, телеведуча каналу “1+1”, радіоведуча “MUSICRADIO”, актриса Театрів “Браво” і “КХАТ”. Приймає активну участь у зйомках рекламних роликів та відеокліпів.

Донька, Лара Мазур – каскадер, актриса театру і кіно, телеведуча, сценарист і режисер. Працювала в театрах “Тисячоліття” і “КХАТ”. Учасниця Міжнародного фестивалю “Країна Мрій”.

Син, Євген Мазур – актор театру і кіно, теле- і радіоведучий, сценарист і режисер. Ведучий “Русское Радио” і “ХІТ ФМ”. Автор і ведучий розважальної телепрограми “ЕНДОРФІН”. Ведучий міжнародних конкурсів і фестивалів. Ведучий і організатор урочистих заходів по Україні до Дня Конституції, Дня Молоді, Дня незалежності, Дня виведення радянських військ з Афганістану та ін. Автор і організатор фестивалю “Козацька ЛігаФест”.

Родина волонтерів (Богданенко Світлана).

Світлана Богданенко – продюсер, один з засновників проекту “Україна має талант”, журналіст, представник прес-служби президента Анджея Дуди, Посол миру (організація налічує 200 найактивніших громадських діячів планети).

Зі своєю командою збирала кошти та гуманітарну допомогу для учасників Революції Гідності, бійців АТО, організовувала лікування  поранених бійців АТО у Польщі.

Родина музикантів-волонтерів (Сандро Боттчіні, Калиновська Ірина Миколаївна)

Ірина Калиновська — одна з ведучих органісток України, солістка Національного будинку органної та камерної музики. У 1996 році їй присвоєно звання Заслуженої артистки України.

Донька, Марія Кирилова, закінчила Київську консерваторію по класу орган та фортепіано, стажувалась в Італії, закінчила у Генуї музичну академію по класу орган та фортепіано.

Разом з акторами Національного будинкуорганної та камерної музикиУкраїни члени родини провели низку благодійних концертів для бійців та сімей бійців АТО.

Родина неодноразово проводила збір та відправку гуманітарної допомоги для бійців АТО.

Родина волонтерів (Роман Ващук, Оксана Ващук)

Роман Ващук народився в 1962 році в Торонто. Батьки емігрували після Другої світової війни до Канади. Батько Романа народився на Івано-Франківщині. Мати – уродженка Тернопільщини. Роман вільно володіє англійською, французькою, німецькою, російською, українською, польською, сербською мовами.                 

З 1987 року – на дипломатичній роботі у Міністерстві закордонних справ Канади.                                                                                                        

У 1988–1991 роках – співробітник канадського посольства в СРСР.                                                                                                              

З 1994 по 1998 рр. — Радник у канадському посольстві в Києві.             

З серпня 2011 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Канади у Белграді (Сербія).

З 2014 року — Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Києві.

Родина освітян (Коломієць Сергій Дмитрович, Коломієць Катерина Миколаївна).

Батько, Сергій Дмитрович, працює в школі І-ІІІ ступенів № 286 Голосіївського району міста Києва з моменту її відкриття (1989 р.) на посаді заступника директора з виховної роботи. Має педагогічний стаж 27 років. Викладає математику, старший вчитель.

Мати, Катерина Коломієць, працює в школі № 286 з 1995 року вчителем української мови та літератури. З 2004 року - керівник гуртка “Театр слова “Інкрустації”. Педагогічний стаж – 24 роки.

Подружжя є авторами літературно-музичної композиції “Герої не вмирають”, присвяченої відкриттю меморіальної дошки випускникам школи № 286, які загинули в АТО за територіальну цілісність та незалежність України.

Родина підприємців-волонтерів (Араік Вазгенович Хачатрян).

Хачатрян Араік Вазгенович є головою президії вірменської діаспори Голосіївського району.

Вірменська діаспора активно бере участь у зборі гуманітарної допомоги для військових у зоні АТО. Всього зібрано та відправлено 10 фур гуманітарної допомоги.

Хачатрян Араік Вазгенович є власником Ресторанного комплексу “Двір Голосіївський”. В День незалежності України Араік Вазгенович влаштував для поранених бійців АТО та членів їх сімей святкову вечерю в Центральному прикордонному госпіталі. До Дня пам’яті та примирення ресторан “Двір Голосіївський” організував святковий обід для 25 ветеранів Другої світової війни.

За інформацією відділу у справах сім'ї, молоді

та спорту Голосіївської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю