Головна  →  Новини  →  5 червня 2015

Відбулось відкриття дитячого будинку сімейного типу

Відбулось відкриття дитячого будинку сімейного типу

5 червня мер Києва Віталій Кличко разом з очільником Голосіївського району Андрієм Мельничуком взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу.

Батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу є подружжя Брагінець: батько – Олексій Володимирович, мати – Єлізавета Всеволодівна. 

Не маючи власних дітей, подружжя Брагінець познайомилися в дитячому закладі з трьома братиками, які залишились без батьківського піклування і вирішили взяти їх до себе в родину. Так, в січні 2014 року на базі родини Брагінець було створено прийомну сім’ю. Будучи прийомними батьками та маючи на вихованні трьох дітей-сиріт, батьки прийняли свідоме рішення, що чужих дітей не буває та розуміючи, що допомога обездоленим дітям - це сенс їх життя, подружжя Брагінець вирішили створити дитячий будинок сімейного типу і прийняти на виховання в свою сім`ю ще дітей-сиріт, оточити їх любов’ю, турботою, надати сімейний затишок та тепло. Так сім’я поповнилась ще одним хлопчиком та зараз налагоджує відносини і з п’ятою дитиною, яка перебуває в Центрі соціально - психологічної реабілітації.

 У столиці вже функціонує 42 прийомні сім’ї, де виховується 53 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і 19 дитячих будинків сімейного типу до яких влаштовано 141 дитину. Сьогодні в місті Києві відкривається ювілейний, 20 дитячий будинок сімейного типу, до кінця року в Києві планується відкриття ще не менше двох нових дитячих будинків сімейного типу.

Для створення нових дитячих будинків сімейного типу, за кошти міського бюджету, придбано 5 нових службових квартир: з них 3 у Голосіївському та 2  у Святошинському районах міста Києва. Одну з таких квартир надано новоствореному дитячому будинку сімейного типу родини Брагінець.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю