Головна  →  Новини  →  8 травня 2015

У Голосіївському районі відбувся мітинг-реквієм "Ніхто не забутий, ніщо не забуто"

У Голосіївському районі відбувся мітинг-реквієм "Ніхто не забутий, ніщо не забуто"

Сьогодні, 8 травня, разом з країнами Європи, українці відзначають День пам'яті та примирення. Ця дата встановлена указом президента України "Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі і 70-ї річниці закінчення Другої світової війни" та ухвалою парламенту.

Новим змістом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги стає переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого; рівне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів (євреїв, українців та ін..); перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.

Сьогодні з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни біля Народного меморіалу пам’яті загиблим воїнам під час оборони та визволення міста Києва у 1941-1943 рр. відбувся ритуал пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуто» з покладанням квітів за участю учасників бойових дій, інвалідів, ветеранів війни та керівництва Голосіївського району .

Всі присутні поклали квіти до гранітних плит і монумента та вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять тих, хто поліг у кровопролитних битвах.

Очільник Голосіївської райдержадміністраціі Андрій Мельничук виступив з вітальним словом до ветеранів і всіх присутніх, а також подякував ветеранам за їх подвиг, побажав міцного здоров’я та бадьорості духу.

Маленькі голосіївці привітали віршами ветеранів та висловили слова подяки від юного покоління.

мітинг-реквієм

 

мітинг-реквієм

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю