Головна  →  Новини  →  7 травня 2015

Пам’ятаємо та вшановуємо

Пам’ятаємо та вшановуємо

6 травня учні спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 85 міста Києва взяли участь в урочистому параді «Примирення заради майбутнього», який проходив на території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 рр.». Захід було організовано та проведено Департаментом освіти і науки, молоді і спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Громадський рух «За майбутнє» за підтримки Міністерства оборони України та Благодійного фонду «Коло».

Головна ідея свята – примирення поколінь, «двох історій», вшанування пам’яті людей, які віддали життя за Україну, за її незалежність і свободу.

«Ключовий меседж, який ми вкладаємо в цій захід і який має прозвучати в душі кожного – заради майбутнього наших дітей потрібне примирення ветеранів, примирення поколінь. Святий обов’язок кожного українця – боронити свою землю», - зазначив Координатор ВГО «Громадський рух «За майбутнє», Голова комітету військово-патріотичного виховання Громадської ради при Міністерстві оборони України Харечко М.М.

Військово-патріотичне виховання є одним з пріоритетів роботи школи, на базі якої, проводиться дослідно-експериментальна робота за темою «Військово-патріотичне виховання як невід’ємна складова громадянського становлення учнів». З цією метою педагогічним колективом розроблена та впроваджується Програма патріотичного виховання.

У школі № 85 вже більше 50 років працює зразковий музей «Захисники Вітчизни». Починаючи з 1978 року діє шкільний військово-патріотичний клуб «Пам’ять».

Учні школи є постійними учасниками Почесної варти Посту № 1 у Парку Слави, Почесної варти на Постах №1 у містах Севастополі (травень 2013) та Мінську (червень 2014).

В цьому році школою проводитиметься ІІІ-й Міжнародний форум “Пам’ять – енергія вічності”, присвячений вшануванню 70-річчя Перемоги над нацизмом.

У жовтні 2013 року, під час вшанування 70-річчя визволення міста Києва від фашистських загарбників, за участі учнів - делегатів міст-героїв країн СНД, колектив школи організував і провів Мітинг біля музею Великої Вітчизняної війни, міжнародну військово-патріотичну гру «Патріот», акцію «Парасольки миру».

А у вересні 2014 року на Конгресі юних послів миру колектив школи за підтримки Всесвітньої федерації миру ініціював громадський рух «Діти – посли миру».

За інформацією СШ з поглибленим вивченням англійської мови № 85

урочистий парад

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю