Головна  →  Новини  →  15 квітня 2015

В пам'ять про героїв-голосіївців, загиблих під час проведення АТО, в Голосіївському парку відбулося свято «Великдень єднає»

В пам'ять про героїв-голосіївців, загиблих під час проведення АТО, в Голосіївському парку відбулося свято «Великдень єднає»

12 квітня надовго запам’ятається багатьом киянам і гостям столиці, що вирішили відвідати Голосіївський парк культури і відпочинку ім. М. Рильського. За підтримки Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації та участі Центру координації та допомоги бійцям і пораненим в ході АТО, Спілки ветеранів АТО і бійців, які знаходяться на лікуванні та реабілітації в Центральному військовому госпіталі, Товариства Червоного Хреста, громадськості району, в рамках соціально-благодійного проекту «Голосіївська родина», відбулось пасхальне свято «Великдень єднає», спрямоване на підтримку бійців АТО.

Організатори святкових заходів – волонтери з Центру координації та допомоги бійцям і пораненим в ході АТО - з ранку відвідали Спасо-Преображенский собор на Теремках, де біля Стіни Пам'яті героїв району, загиблих під час проведення АТО, роздавали мирянам пасочки, пасхальні дитячі малюнки-писанки, національні прапорці та запрошення на свято в Голосіївський парк.

Для відвідувачів свята організатори – волонтери з Центру - оформили Стіну Пам'яті героїв району, які загинули під час проведення АТО в Донецькій та Луганській областях. Присутні заходу, роздивляючись фотографії та знайомившись з біографією загиблих земляків, тих хто зі зброєю в руках до кінця захищав Україну, а значить всіх нас, можливо, знаходили серед фотографій тих кого знали по школі чи роботі. Зі сльозами на очах щиро дякували волонтерам за добру справу.

Розпочалось свято виступом військового козацького ансамблю біля центрального входу в Голосіївський парк.

Також на площі Голосіївського парку викладачі ДЮКів району проводили дітям та їх батькам майстер-класи по розпису українських писанок.

Під час офіційної частини, яка розпочалася гімном України та хвилиною мовчання, перед присутніми виступили настоятель храму святих мучеників Бориса і Гліба отець Юрій, священик Свято-Вознесенського храму отець Василь, представник Голосіївської районної організації Товариства Червоного Хреста України, бійці волонтерського батальйону та їх родини, члени родин загиблих військовослужбовців в зоні АТО.

Перший заступник голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Андрій Крилюк  подякував родинам загиблих бійців, які виховали справжніх героїв: «Завдяки їх подвигам ми можемо виховувати своїх дітей, жити в незалежній державі – Україні». Також зі словами подяки виступаючий звернувся до родин тих бійців, які зараз у військових таборах. Андрій Тітусович наголосив, що з будь-яких питань родини можуть звертатися до Голосіївської райдержадміністрації, районна влада разом з волонтерськими організаціями, в межах можливостей, зробить все, аби ніхто не залишився сам-на-сам зі своїми проблемами.

З щирими словами подяки за допомогу в організації свята  звернувся керівник волонтерського батальйону Центру координації та допомоги бійцям і пораненим в ході АТО Андрій Дащенко. Також він подякував та низько вклонився волонтерам і бійцям Голосієва, керівникам громадських об’єднань та державних установ - усім, хто долучається до збору та відправки гуманітарної допомоги в зону АТО. Під час виступу він наголосив, що сьогоднішня подія в пам'ять загиблих хлопців, поки ми будемо їх пам’ятати, вони будуть жити в наших серцях. Після цих слів у небо полетіли жовто-блакитні повітряні кульки – символічний привіт від киян тим воїнам-голосіївцям, що поклали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України.

Опісля розпочалась концертна програма, в ході якої присутні побачили та почули виступи Київського вокального ансамблю «Оріяна» (керівник Наталія Фідкевич), школи-студії вокалу «Гармонія», вокального тріо «Джерело життя» ГО «Сонце відродження» (керівник Ярослав Микитин), пісні аматора, поета і композитора Володимира Католика.

Закінчилося свято куштуванням юшки з польової кухні та козацького куліша.

Слава Україні, її захисникам і непереможному в своєму єднанні до щасливої долі українському народу!

За інформацією Центру координації та допомоги

бійцям і пораненим в ході АТО

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю