Головна  →  Новини  →  2 березня 2015

У ВІКНУ відбулась урочиста церемонія випуску офіцерів

У суботу, 28 лютого 2015 року, у ВІКНУ відбулася урочиста церемонія дострокового випуску офіцерів. У цей день отримали дипломи за освітньо-кваліфікаційними рівнями “магістр” 137 випускників (з них: золоту медаль – 3, диплом із відзнакою – 24), які в подальшому проходитимуть військову службу в підрозділах Збройних Сил та інших військових формуваннях України.

Дипломами з відзнакою та золотими медалями цього року були нагороджені лейтенанти: Людмила Кіктенко, Іван Федорців та Тетяна Філіпчук.

На урочистих заходах були присутні перші посадові особи Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, української естради і духовенства: Леонід Губерський – академік, Герой України, Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, генерал-лейтенант Іван Марко - уповноважений представник Міністра оборони України, директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України, Олег Скрипка – Заслужений артист України та заступник Голови синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі збройними силами, настоятель Михайлівського храму при Окремому полку Президента України Архімандрит Лука.

Усі виступаючі були єдиними у своїх переконаннях щодо високого патріотичного піднесення та духу випускників Військового інституту.

Від імені Міністра оборони України та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України звернення до особового складу з нагоди випуску молодих офіцерів передав директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України, доктор економічних наук, професор, Заслужений економіст України генерал-лейтенант Іван Марко.

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, промовив теплі та щирі слова привітання та запевнив, що Київський університет завжди був, є і буде готувати висококваліфікованих фахівців для потреб Армії та Батьківщини, а його двері завжди будуть відчиненими для випускників.

¾ Ми все зробили для того щоб зробити цей достроковий випуск та вручити Вам дипломи “магістрів” і присвоїти високе звання офіцера Збройних Сил України. Ви – цього достойні! Ми за вас вболіваємо, і знайте, що сьогодні ви стоїте на передових рубежах Захисту нашої Батьківщини! – зазначив у своєму виступі Ректор.

Дуже приємними та з емоційним запалом прозвучали слова настанови до випускників від Заслуженого артиста України Олега Скрипки, а виконаний експромтом відомий хіт автора  “Весна” викликав у присутніх вибух овацій.

¾ Вже завтра прийде весна, - сказав Олег – то ж нехай у наших домівках розцвіте мир і спокій!

Після вручення дипломів благословив на подальше проходження служби випускників настоятель Михайлівського храму при Окремому полку Президента України Архімандрит Лука.

По завершенню відбулось спільне фотографування особового складу з Ректором Університету та представниками Міністерства оборони України.

Довідково.

ВІКНУ є сучасним міжвідомчим, багатопрофільним, інтегрованим військовим навчальним підрозділом вищого навчального закладу, що здійснює підготовку фахівців з повною вищою освітою для Збройних Сил України та інших військових формувань.

Військовий інститут − єдиний в Україні військовий навчальний підрозділ вищого навчального закладу, який здійснює підготовку фахівців для всіх військових формувань зі спеціальностей міжнародні відносини, міжнародна інформація, переклад, фінанси, психологія, політологія, реклама і зв’язки з громадськістю, геоінформаційні системи і технології. В інституті функціонує ад’юнктура за 8-ма науковими спеціальностями.

Міжвузівські зв’язки інституту розвиваються в рамках угод Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Міністерства оборони України із вузами-партнерами США, Франції, Великобританії, Німеччини, Греції, Іспанії, Китаю, Єгипту, Ірану, Туреччини. Курсанти Військового інституту беруть активну участь у заходах програми “Партнерство заради миру”.

За роки незалежності України у Військовому інституті підготовлено 3377 офіцерів тактичного та 386 оперативно-тактичного рівня. З них: 127 нагороджені золотою медаллю, 458 отримали дипломи з відзнакою.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю